Member2

05 August 2013

indahnya bulan mulia

Alhamdulillah... Segala puji bagi Allah Tuhan Sekalian Alam.

Subhanallah... Ramadhan makin ke penghujung. Makin meninggalakan kita... Apakah Ramadhan meninggalkan kita dalam keadaan kita terampun? 

Bagi diriku, Ramadhan kali ni paling bererti. Paling seronok. Paling manis tarbiyahnya.

Alhamdulillah, Ramadhan kali ni sempat sebulan bersama keluarga. 

Alhamdulillah juga, Ramadhan kali ni, aku diberi peluang untuk mengajar kafa. Bagiku itu tidaklah besar mana tapi aku berharap mampu menjadi saham untukku di akhirat nanti.

Alhamdulillah juga, sebagai pelajar yang baru habis ijazahnya tapi belum bergraduasi, mendapat panggilan temuduga. Maha Suci Allah, Allah berikan aku peluang untuk pergi ke temuduga hampir setiap minggu. Dalam percubaan itu, betul-betul mengajarku erti pengharapan, kebergantungan... SUBHANALLAH

Alhamdulillah juga, Allah beri aku peluang untuk dapat lesen memandu kereta. Dengan mudah!

ALhamdulillah juga, lepas dapat lesen Allah aturkan situasi padaku yang perlukan aku untuk DRIVE. Subhanallah...

Alhamdulillah, dalam Ramadhan ini juga Allah beri aku rezeki dengan mendapat pekerjaan...

Alhamdulillah, dalam bulan rahmat ini juga Allah pinjamkan kereta kepadaku...

Ya Allah...yang paling penting rahmatMU adalah keluargaku. Ibu ayahku. Abang2ku. Kakak2 iparku. Adik2ku... Mereka adalah anugerah kepadaku. Mereka sering ingatkan ENgkau kepadaku... 
Ya Allah, peliharalah kasih sayang kami sekeluarga hingga ke syurga. Amin...

Dalam Ramadhan ini, mengajar aku supaya aku tahu ALLAH ITU ESA. ALLAH ITU MAHA KUASA. ALLAH ITU MAHA MELIHAT. ALLAH ITU MAHA MENGETAHUI. ALLAH ITU MAHA PENGASIH. Ya Allah, ENgkau MAHA AGUNG.

moga Ramadhan ini mampu menjadi bekalan untukku di masa hadapan yang aku pasti lagi lebih mencabar kehidupanku. Tapi aku pasti, segalanya akan indah jika semuanya keranaMU Ya ALLAH.

No comments:

Post a Comment