ari niey buat masakan simple je... BREAD AND BUTTER PUDDING and ANGLAISE CREME...
puddingg roti.....sedap!
n kawan2 laen ade masak creme caramel, bavarian creme (niey mcm ais krim, lpas niey leh la buat ais krim sendiri) best!
tgah tgok dah masak ke belum creme caramel niey???
baru bawak kluaq dr oven...kasi dye shock sikit...heee
DANNNNNNN
dah siap!pergh....sangat menyelerakan!
yang ni la Bavarian creme,...mmg rasa dye macam ais krim...kalu kasi sejuk, mmg sedap. pastu kalu kreatif sikit letak la chocolate ka, serbuk oreo ka.... pastu leh la jadi ala2 McFlurry Oreo...sllrpp!
tibe2 nak letak status fb ak baru2 niey kat sini....
hee~~~...so nanti x de la kes kelaparan....(banyak la ak niey,...)
perancangan setakat niey: nak bukukan semua resepi yang dapat sepanjang lab cooking niey.... mmg best pengalaman masuk kitchen sem niey...so that, boleh la apply kat umah... sebab resepi yg kitorg dapat niey, reepi standard, jadiny, kebarangkalian nak jadi tu besar la...hmmmm,... kalu la ad sapa2 nak resepi....(yo yo je, bajet mcm ramai je yg baca kan....hee...) just bgtau la ye...jgn segan2...ke nak terus yang siap dimasak?hmmmm..............=)
lpas niey hempas pulas la nak menyiapkan lab report...apepon, no hal la mende tu kan3....(ayat nak bg diri jadi positif sikit n jadi rajen sikit buat lab report!heee)....
tata..
knp course win byk masak2 ni? unfair. bam plak maen dgn bakteria n enzymes n tissue n cell n sewaktu dgnnye.. huhu. harus ajar ok!
ReplyDelete@qurratul qalb
ReplyDeletebam...
sem ni win ad subjek food preparation, penting utk foodtech...so kena masuk kitchen...
sem laen, lbh tumpu pd camne nak buat nugget n sewaktu dgnnya, buat chocolate n sewaktu dgnnya...
bam, win pun ad blja mikrob gak...tp sem niey last la main ngan mikrob.. sem depan akan lebih tumpu pada food engineering....
ajar itu pasti!same2 kita belajar teknik ikat perut suami!haha (ayat poyo!)