Member2

27 December 2012

where my pages were gone???

okey... stop sekejap pasal bab kawen-mawen niey.... gara-gara ter-excited-an aku dengan isu kawen mawen niey, sume org ingat aku ni dah nak kawen... dah nak bertunang....

Kalau betol pun, xpe je kan....h0h0h0h0h0.....(ni kalau mak abah along angah kak long kak ngah baca, mau esok jugak aku ni kena bgi nikah...)

*****

Petang tadi....berjalanlah kaki dengan kak ijat untuk jumpa my PAPA (sv) ...UNTUK tunjuk thesisku... dalam hati berdebar, takut Dr marah, sebab aku punya thesis sangat nipis kalau bandingkan dengan proposal dulu...  I DON'T KNOW WHERE THE OTHER PAGES WERE MISSING? WHEREEE????

Tapi teruskan jugakla.....huhahuhahuha sepanjang perjalanan...menghilangkan bosan....

*****

Aku: Dr, sebenarnya saya takut nak bagi Dr. baca...boleh tak kalau saya ambil balik thesis ni, pastu saya submit balik kat Dr.... tapi Dr tgook la dulu... saya pun don't know la Dr. why and where my pages were gone???

Dr: Ain.....bla bla bla bla.... mana Literature awak yg dulu tu...... awak tau tak proposal awak antara the best... tapi kenapa thesis awak tak de pun isi yang dulu....

Aku: Errrmmmm....sy delete la Dr....

Dr: ok, saya bagi balik.....nanti submit balik.... TAPI before 3hb ok?

Aku: hehehhe...ok Dr...tq Dr....

Dan banyak lagi sebenarnya kena komen. Kalau Dr terkejut, aku lagi double triple terkejut... ye la kan, mana pergi pages aku tu?huhuhuhu......(aku yang taip, aku yang kata tak tau...pelik tu...)

ok... sampai situ pasal pages...

Dr: Ain, awak dah tahu ke belum?
Aku: Tahu apa Dr?
Dr: Awak akan buat master bawah saya...kita akan buat tajuk bla bla bla.....geran bla bla bla

Ok...fine! jangan dipersoal respon aku ketika itu. memang terkejut beruk badak sumbu sume ada waktu tu, tapi still cover buat muka kucing comel...(erkkkk? asal aku nieyh...)

Erm, seriusly, aku pun terkejut. tengok gaya Dr, memang macam serius... tapi dalam hati, dalam otak still fikir either industry or master?

Actually I prefer more to industry. Tapi semua ni rezeki kan, kita sendiri tak tahu apa perancangan Allah untuk kita yang sebenarnya lagi baik untuk hambaNya... Jadinya aku berserah segalanya pada Allah...

Ya Allah...

sekarang ni aku just ikut je flow masa.... tempat praktikal pun terkontang-kanting lagi... tak tau lah camne endingnya. dan sekrang, tengah tunggu jawapan dari kilang kat Bangi. InsyaAllah,... moga Allah mudahkan segalanya.... Aamiiiiiin... (yang tengah baca tolong aminkan sekali tau) ...mudah-mudahan dapat la aku tempat praktikal itteeew....hihi


OK.... kembali sambung mencari bahan untuk ditambah ke dalam thesis....^^

Kata Dr; Ain, they didn't look how your hardwork in lab, but they look at your work in this BOOK! so, please, don't waste your time at lab within this one year....yang tahu u kerja kat lab hanya i sorang.... ok?

aku pun just angguk, kutip kata-kata semangat!

s-0.... caiyok2!!!!! gambateh.... maal taufiq wannajah... moga semuanya dipermudahkan... amin ya Rabb...

haaaaaa...hopefully I can 'baham' my journals same like I 'baham' this fish n chip! nggggaaaummmm...






7 comments:

  1. bt final report mmg memeningkan kepala...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahkan......huhu.....caiyok2 naim!

      Delete
  2. Replies
    1. Thanks, imahhh.... :)InsyaAllah... :P

      Delete
  3. gud luck ain!!! wah nak smbung master :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks syida.... hee., alhamdulillah...tp x tahu lg ni syida... InsyaAllah... :)

      Delete